موشن گرافیک ( انیمیشن )

موشن گرافیک چیست؟

انیمیشن یا موشن گرافیک چیست؟

 

پیشنهاد می کنیم در ابتدا مطلب تفاوت موشن گرافی و انیمیشن را مطالعه نمایید.

زمانی بود که انیمیشن یا موشن گرافیک یکی از جالب ترین نقاط زندگی هر فرد بود، از فیلم های دیزنی به عنوان یک کودک تا یک بازی کامپیوتری سه بعدی. کاراکتر و تصاویری که تکان میخورند همیشه برای انسان ها نفس گیر و جالب بوده است و این ایده از چشم طراح های گرافیک دور نمانده است؛ در دنیای دیجیتال انیمیشن یا موشن گرافیک خیلی کار های بیشتری از کارتون های بچگی همه ی ما انجام میدهد.

انیمیشن یا موشن گرافیک یک ابزار برای ارتباط بصری است. همچنین یک زاویه ی جدید از خلاقیت را به ما معرفی میکند. این را هم در نظر بگیرید که تصاویر متحرک توجه خیلی بیشتری از تصاویر ثابت جلب میکند.

در این مطلب ما به شما میگوییم که یک انیمیشن یا موشن گرافیک چگونه هم در کسب و کار دیجیتال شما و هم در وب سایت شما چه از نظر UX و چه از نظر UI تاثیر بسزایی خواهد داشت، پس توضیحات کافی است، شروع کنیم :

 

انیمیشن چیست؟

انیمیشن ثبت تصویر های ثابت یا عکس های طراحی شده و کنار هم گذاشتن آن ها با سرعت بالایی است تا به شکل حرکات دنیای واقعی تبدیل شود. مثال ساده ی آن کتابچه هایی که وسیله ی بازی کودکان است و با ورق زدن با سرعت بالای آن برای مثال ماشینی با سرعت بالا راهی جاده می شود.

 

تاثیر انیمیشن یا موشن گرافیک بر روی کسب کار شما به چه صورت است؟

جدا از فیلم و تلویزیون، انیمیشن به یکی از تکنیک های محبوب در مارکتینگ و کسب و کارها تبدیل شده است. برای مثال کسب و کارها به صورت طراحی وب و اپلیکیشن و دیجیتال مارکتینگ منافع زیادی را از طریق انیمیشن یا موشن گرافیک کسب کرده اند.

برای مثال از شما میخواهیم شرایطی را در نظر بگیرید که ویژگی جدیدی به وب سایت خود اضافه کردید اما آنالیزگرها نشان میدهد که کسی از آن استفاده نمی کند (کلیک خور کمی دارد)، یکی از مهمترین دلایل آن این است که کاربران همیشگی شما خیلی سریع وارد وب سایت میشوند و کار خود را بر حسب عادت با سرعت بالا انجام میدهند و اصلا متوجه ویژگی جدید سایت شما نمی شوند.

 

راه حل آن چیست؟

انیمیشن یا موشن گرافیک کوچکی به صفحه ی مورد نظر اضافه کنید تا بتوانید نظر کاربر خود را جلب کنید و ویژگی جدید را به آن ها معرفی کنید. با توجه به مطالبی که تا الان با هم خواندیم مشخصا منتظر تاثیرات بیشتر انیمیشن یا موشن گرافیک هستید، پس توجه کنید تا یکی دیگر از ویژگی های آن را در نظر بگیریم :

UX یک وب سایت یا اپلیکیشن را برای شما مثال میزنیم برای مثال اینستاگرام :

تصور کنید هر موقعی که میخواستید استوری کاربر بعدی را مشاهده کنید صفحه ی گوشی شما بدون هیچگونه تصویری خاموش و روشن میشد و استوری کاربر بعدی را نشان میداد، که خوب طبیعتا این موضوع روی لذت کاربر از وبسایت مورد نظر کم میشد. مثال کوچکی از انیمیشن یا موشن گرافیک را ما هر روز و هر لحظه در زندگی روزمره ی خود در دنیای دیجیتال میبینیم.

کاربرد های بسیار زیادی از انیمیشن یا موشن گرافیک در دنیای کسب و کار وجود دارد که در ادامه ی مطلب انواع دیگری ار آن را میخوانیم :

 

ویدیوی آموزشی :

یکی از محبوب ترین نوع های انیمیشن یا موشن گرافیک در کسب و کار های مدرن ویدیو های آموزشی است، کاربر می تواند بدون اینکه از آن مطلب خسته شود مطلب اصلی و  سرویس دهی شما را درک کند. میتوان گفت محبوب ترین نوع انیمیشن یا موشن گرافیک، ویدیوی آموزشی است و تنها بدی آن محبوبیت بیش از اندازه ی آن است!

 

صفحه ی انتظار یا loading page :

هیچ کس دوست ندارد در صفحه ی انتظار به یک صفحه ی خالی زل بزند! صفحه های حوصله سر بر انتظار می تواند واقعا ضرر ایجاد کند به صورتی که کاربر از انتظار خسته شود و سایت یا اپلیکیشن شما را ترک کند. تحقیقات نشان داده است که زمان هایی هست که کاربر صفحه ی انتظار وب سایت را به خوبی به یاد نگه داشته است، در اینجا بحث خلاقیت و کیفیت بالای کار شما مورد توجه است.

 

اتقال یا Transition:

حتما به یاد دارید دنیای دیجیتال هیچ وقت به زیبایی و راحتی امروز آن نبوده است. هرکسی که از کامپیوتر های قدیمی استفاده کرده است به خوبی این موضوع را درک میکند. این تاثیر گرافیک بر روی دنیای دیجیتال است! و یا دقیق تر تاثیر انیمیشن یا موشن گرافیک؛ انتقال های گرافیکی، چرخش ها، کشیده شدن ها و غیره … . همه و همه ی آن در بخشی از انتقال ها که یکی از بخش های انیمیشن یا موشن گرافیک است،جا میگیرند.

 

میکرو اینتراکشن ها :

موشن گرافیک تاثیر زیادی بر روی ظاهر وبسایت یا اپلیکیشن شما خواهد گذاشت و یا به زبانی دیگر از ضعف های طراحی جلوگیری میکند، میکرو اینتراکشن ها که بخشی از انیمیشن یا موشن گرافیک هستند در این شرایط نیز قابل استفاده هستند.

 

ویدیو ها برای شبکه های اجتماعی :

و سرانجام به یکی از محبوب ترین سبک های انیمیشن یا موشن گرافیک، که در کشور ما استفاده و محبوبیت خیلی بالایی دارد رسیدیم. قلب یک انیمیشن یا موشن گرافیک، جنبه ی سرگرمی و بیان کردن یک داستان در آن است. درست کردن ویدیو برای شبکه های اجتماعی به برند های کوچک کمک می کند که به آنها نیز توجه شود و به برند های بزرگ کمک می کند تا در صفحه ی اصلی شبکه ی اجتماعی کاربر های خود باقی بمانند.

 

تبلیغات :

برای مثال میخواهید تبلیغاتی به شکل بنر درست کنید اما توجه بیشتری از سوی مشتری احتیاج دارید، در این مرحله انیمیشن یا موشن گرافیک بهترین توانایی را برای شما دارد. دلیل تاثیر گذاری بسزای انیمیشن یا موشن گرافیک بر روی مغز و چشم کاربر را در اول مطلب با یکدیگر خواندیم، چناچه سال های زیادی از ایجاد شدن انیمیشن یا موشن گرافیک می گذرد هنوز برای انسان بسیار جالب است، پس تاثیر آن بر روی تبلیغات کاملا واضح است.

 

انیمیشن در لوگو :

همانطور که یکی از قانون های برندینگ و تبلیغات این است که ” هیچگاه لوگوی خود را تغییر ندهید ” بزرگان تبلیغات، لوگو – انیمشن را استثنایی برای شکستن این قانون می دانند. ثابت شده است که لوگو – انیمشن تاثیر بیشتری بر روی ذهن مخاطب نسبت به لوگوی ثابت و نرمال دارد.

 

برای آشنایی بیشتر با مقوله ی موشن گرافیک و انیمیشن، از مطالب زیر بازدید نمایید :

چگونه به یک طراح موشن گرافی و طراح تفهیمی تبدیل شویم ؟

 

دیدگاهتان را بنویسید