چاپ ریسوگراف

دستگاه ریسوگراف با توجه به سرعت بسیار زیادی که در چاپ دارد عمدتا برای چاپ تیراژ بالای تک رنگ که همان چاپ تراکت ها هستند مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه ریسوگراف به نوعی یک دستگاه چاپ افست کوچک طلقی می شود، چرا که نحوه ی انجام چاپ در آن به همان صورت چاپ افست است. در دستگاه ریسوگراف، مانند دستگاه های افست، از حالتی چرخشی با جوهر برای چاپ استفاده می شود.

 

نحوه چاپ با دستگاه ریسوگراف

در واقع نحوه ی چاپ به این صورت است که طرح بر روی یک مستر ( یک برگه نازک قابل انعطاف ) که همان زینک در دستگاه افست است، چاپ می شود. در واقع طرح بر روی این مستر چاپ میشود و بخش هایی از کار که چاپ ندارد به صورت بی رنگ باقی خواهد ماند و دستگاه بخش هایی که چاپ شده است را بر روی کاغذ ها می اندازد.

دستگاه ریسوگراف مناسب چاپ ابعاد A5، A4 و A3 است که هم قابلیت چاپ تک رنگ را دارند و هم چاپ چهار رنگ. البته از ریسو عموما برای چاپ تک رنگ مشکی استفاده می شود و در برخی موارد هم از چاپ دو رنگ مشکی و قرمز استفاده می شود. همانطور که احتمالا متوجه شدید، این دستگاه قابلیت چاپ همزمان دو رنگ یا چند رنگ را ندارد و رنگ ها به صورت مرحله ای چاپ می شوند.

مثلا در چاپ دو رنگ مشکی و قرمز، ابتدا طرحی که قرار است مشکی چاپ شود، به اتمام می رسد و پس از خشک شدن رنگِ کاغذ، کاغذ ها مجددا در دستگاه قرار گرفته و این بار با مستر جدید، طرح قرمز بر روی آن ها چاپ می شود.

ریسو به دلیل دقت و سرعت بالا، طرفداران بسیار زیادی دارد و یکی از دستگاه های محبوب افرادی است که در حوزه ی چاپ فعالیت می کنند.

 

 

جذاب تر کردن چاپ ریسو با کاغذهای رنگی

این دستگاه را به نوعی می دستگاه صفر و یک هم می توان نامید. دلیل این نام گذاری این است که در این دستگاه نمی توان ترام های رنگی را پوشش داد ( رنگ هنگامیکه از تیره به روشن و به حالت سایه ای چاپ می شود، این تغییر رنگ را تِرام می گویند ) خوبی در آورد و تراکت ها صرفا سفید و مشکی می باشند.

برای اینکه تبلیغات و تراکتهای جذابی با این نوع از چاپ بتوانیم داشته باشیم، از کاغذهای رنگی استفاده می کنیم. کاغذهای رنگی ای که برای ریسو استفاده می شوند، کاغذهای 60 گرم ( مانند کاغذ کاهی ولی رنگی ) و کاغذهای 80 گرم رنگی معمولی و رنگی فسفری ( که بسیار جذاب و پر رنگ هستند ) هستند. پس شما با خیال راحت می توانید از این کاغذهای رنگی، از رنگ های مورد علاقه خود برای چاپ استفاده نمایید.

در دستگاه های چاپ 4 رنگ ریسو، به ادعای تولید کنندگان آن، توانستند به دقتی دست پیدا کنند که با همان سرعت چاپ، پوستر را دقیقا بر روی کاغذ پیاده سازی کنند.

 

 

معایب چاپ ریسو

یکی از معایب دستگاه ریسو این است که به دلیل اینکه چاپ با جوهر صورت می گیرد، تنها بر روی کاغذ تحریر امکان پیاده سازی آن می باشد. البته گرماژ کاغذ تحریر مهم نیست. دلیل اینکه این امکان بر روی سایر جنس ها امکان پذیر نیست، دوندگی جوهر بر روی کاغذ می باشد. مثلا اگر شما از کاغذ گلاسه در این نوع چاپ استفاده کنید، دوندگی رنگ بر روی آن به حدی زیاد است که چیزی از چاپ قابل مشاهده نیست و فقط رنگ است که بر روی کاغذ باقی می ماند.

یکی دیگر از معایب این نوع از چاپ این است که شما نمی توانید از طرح های خیلی پر رنگ و با جزئیات بالا بر روی آن استفاده نمایید. چرا که به دلیل نوع جوهر و سرعت بالای چاپ، دوندگی زیادی بر روی کاغذ صورت می گیرد که ممکن است کاملا طرح شما را ناخوانا کند. همچنین به دلیل اینکه این طرح ها از جوهر زیادی استفاده می کنند، قرار گرفتن آنها در هنگام چاپ بر روی همدیگر، باعث پشت زدگی و جا انداختن طرح بر روی کاغذهای بعدی شود.

 

در نهایت اینکه بهتر است از طرح ها و نقش های ساده و کم جزئیات برای چاپ ریسو استفاده کنید. همچنین این نوع از چاپ مناسب برای انواع تراکت، انواع سربرگ و سرنسخه و انواع پاکت نیز می باشد. در صورت نیاز به ثبت سفارش چاپ ریسوگراف، لطفا با ما تماس بگیرید تا ضمن استفاده از مشاوره ی رایگان ما در این زمینه، نسبت به ثبت سفارش چاپ خود به صورت غیر حضوری اقدام نمایید.

2 Responses

دیدگاهتان را بنویسید